середа, 4 жовтня 2023 р.

 Моя методична робота

Іде час-змінюється освітній простір. В Україні відбувається  впровадження STEM -освіти. Головною її  перевагою для  школярів є  їхня підготовка до  реального життя. На перший план виходить здатність вчитися  та сприймати зміни, а не  самі  знання. 

Тому  на уроці  української літератури  (09.12.2022) учні 10-Б класу  (учитель Красилівська Н. А. ), опрацьовуючи тему "Поема  "Мойсей " -один із вершинних творів Івана Франка. Проблематика твору :історичний шлях  нації, визначна  особистість як її  провідник ", вдало комбінували отримані знання. 

   Школярі, аналізуючи,  як зародився в Каменяра задум написати поему "Мойсей", ознайомилися з  творчістю Мікеланджело  Буонарроті.

 




З'ясувати порушене у творі  коло загальнолюдських і національних проблем, які є  життєво важливими для українців, десятикласникам допоміг  кроссенс.




Висловлюючи свої  думки про історичний шлях нації, визначну особистість як  провідника, діти наводили приклади з  життя українського народу та його Президента Володимира Зеленського.




Отже, STEM -освіта допомагає формувати в школярів критичне мислення, бачення  цілісної картини  світу, вміння застосовувати знання для  розв'язування завдань та  стати успішними професіоналами в майбутньому.





 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  «Уже для багатьох українців - і не тільки українців – Шевченко значить так багато, що сама собою створюється ілюзія, ніби ми все про нього...